انواع بوق اتوبوس
نوشته شده توسط : باس درایور

 

آیا تا به حال از صدای بوق ماشین سنگین شوکه شده اید؟ گاهی اوقات صدای بوق خودروهای سنگین به قدری بلند است که بسیاری از رانندگان خودروهای سواری مجاور را تحت تاثیر قرار می دهد. اما طبق قوانین راهنمایی و رانندگی، بوق خودرو وسیله ای است که برای هشدار به رانندگان استفاده می شود. البته در کشور ما می توان کاربردهای دیگری را برای بوق خودرو متصور شد!

اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که مشخصات بوق اتوبوس چیست؟ در حال حاضر از چند نوع بوق اتوبوس استفاده می شود؟ اینها سوالات مهمی هستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. در آینده با ما همراه باشید.

کارایی بوق چیست؟

بوق ولوو وسیله ای است که به عنوان یکی از سیستم های ایمنی ساده اما مهم برای کامیون ها و خودروها صدای بلندی را به عنوان علامت هشدار تولید می کند که طبق قانون کلیه وسایل نقلیه اعم از کشتی ها و قطارها، خودروها و ... موظف به استفاده از آن هستند.

راننده از صدای بوق خودرو برای هشدار به دیگران یا حضور وسیله نقلیه یا توجه به برخی خطرات استفاده می کند.

مقدمه ای بر ساختار و عملکرد بوق

صرف نظر از اینکه در مورد بوق اتوبوس ها و ماشین های سنگین صحبت می کنیم یا ماشین های سواری، بوق ماشین ها ساختار نسبتا ساده ای دارند. در واقع در بین بسیاری از قطعات مورد استفاده در خودروها، بوق ساختار بسیار ساده ای دارد. این مشکل باعث می شود که در صورت آسیب دیدن بوق خودرو به راحتی تعمیر شود.

ساخت بوق ها با توجه به نوع آنها به دو دسته کلی برقی و بادی تقسیم می شود که در زیر به شرح هر یک از این دو نوع بوق می پردازیم که هر دو معمولا در خودروهای سنگین و اتوبوس استفاده می شوند.

بوق بادی بوق اتوبوس

بسیاری از رانندگان وسایل نقلیه سنگین علاقه خاصی به استفاده از بوق بادی در وسایل نقلیه خود دارند. امروزه بوق های برقی در بسیاری از وسایل نقلیه سنگین نصب می شوند. اما بوق بادی که به بوق شیپوری نیز معروف است همچنان استفاده می شود; اگرچه در سطح کاربردهای تزئینی.

بوق یا شیپور بادی ساختار ساده ای دارند. این دسته از بوق ها دارای یک پمپ باد هستند که هوا را با فشار نسبتا زیاد به لوله انبساط که به دهانه آنها متصل است منتقل می کند. در کامیون ها، بوق ممکن است با بیش از یک لوله طراحی شود، زیرا معمولاً نیاز به تولید صدای بیشتری وجود دارد. فشار هوای مورد استفاده برای بوق بادی وسایل نقلیه سنگین معمولا چیزی بین 6 تا 10 اتمسفر است.

همچنین معمولاً برای این مجموعه بوق ها یک دسته شبیه به ضامن طراحی می شود که راننده آن را می کشد تا هوای داخل محفظه پمپ را به سمت لوله ها هدایت کند. صدای تولید شده توسط این گروه از بوق ها با توجه به فشار هوا در فرکانس های مختلف شنیده می شود. معمولاً فرکانس بوق های شیپوری بین 400 تا 800 هرتز طبقه بندی می شود.

بوق الکتریکی اتوبوس

بوق های برقی که در حال حاضر بیشتر از بوق های بادی در خودروهای سنگین و اتوبوس ها استفاده می شود، ساختار چندان پیچیده ای ندارند. این نوع بوق ها دارای رله یا مداری هستند که به فیوز متصل می شود. با فشردن دکمه ای که در نزدیکی فرمان قرار گرفته است، راننده فرمان اتصال مدار بوق را صادر می کند. رله به عنوان مرکز اصلی برای اتصال و همگام سازی کلید بوق، قطب مثبت باتری خودرو و مدار بوق عمل می کند.

رله انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را از باتری خودرو تامین می کند و سپس آن را به مدار الکتریکی سیستم بوق می رساند. نتیجه این فرآیند ایجاد صدا است. تفاوت اصلی بوق برقی خودروهای سنگین با خودروهای معمولی میزان و نوع صدایی است که تولید می شود. معمولا فرکانس و سطح صدای تولید شده توسط بوق خودروهای سنگین بیشتر است. دلیل این امر به دلیل اهمیت بیشتر هشدارهای خودروهای سنگین است. با توجه به ماهیت آنها، صدای بوق خودروهای سنگین باید محدوده وسیع تری از فضای اطراف را پوشش دهد.

مقایسه بوق الکتریکی و بادی

1- طراحی بوق های الکتریکی به راننده این امکان را می دهد که به راحتی سطح صدای تولید شده توسط بوق را کنترل کند. در بوق های جدید معمولا دو گزینه H و L نصب می شود. در محیط های شهری که صدای بوق باید کمتر باشد راننده می تواند از گزینه L استفاده کند. همچنین در مواقعی که راننده نیاز به هشدار جدی و خارج از شهر دارد، می توان از گزینه H برای ایجاد صدای بلندتر استفاده کرد. اما بوق های بادی این قابلیت را ندارند و معمولا صدایی با همان شدت از آنها ساطع می شود.

 

2- نکته بعدی در مورد مشکل خرابی بوق است. ساخت بوق های بادی به گونه ای است که خراب نمی شوند و در نتیجه نیازی به تعمیر ندارند. اما بوق های الکتریکی  مانند هر سیستم الکتریکی دیگری در معرض خرابی هستند. البته به دلیل ساخت ساده این بوق ها می توان در مدت زمان کوتاهی عیوب آنها را برطرف کرد.

مطالعه بیشتر: انواع بوق کامیون

حرف پایانی

در این مقاله در مورد بوق خودروهای سنگین بحث شد. لازم به ذکر است که بوق یک ابزار هشدار دهنده است و نباید از آن برای ارسال پیام به دیگران، ایجاد رعب و وحشت یا ایجاد مزاحمت برای دیگران استفاده کرد. استفاده صحیح از بوق می تواند از بسیاری از خسارات مالی و جانی در حین رانندگی جلوگیری کند. اهمیت استفاده صحیح از بوق در خودروهای سنگین بسیار بیشتر است. زیرا معمولا وسایل نقلیه سنگین در صورت تصادف خطرات جدی تری را به همراه دارند. برای خرید بوق خودروهای سنگین و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد این بوق ها می توانید با همکاران ما تماس بگیرید.

 




:: بازدید از این مطلب : 187
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 مرداد 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: